Hoppa till huvudinnehållet

Så ser bildvåren ut på Gjuteriet

Publicerad:
Maria Hagberg Jangsell har tidigare ställt ut på Oliveriet i Kristinehamn. Nu visar hon sina verk på Café Gjuteriet i Karlstad. Foto: Joakim Magnusson

Mari Salhus är först ut när Café Gjuteriet i Karlstad inlett vårsäsongens bildutställningar.

Konstutställningarna i caféet är en möjlighet för bildskapare som inte har konsten som yrke (än...) att visa sina bilder offentligt. Vårprogrammet 2021 omfattar sju utställningar.

Mari Salhus inledde den 11 januari med bilder i akryl, bläck och akvarell; kvar till den 29 januari.

Sedan väntar från den 1 februari Linnea Jaurnell, som målar i akryl, från 22 februari Sven-Åke Karlsson, akryl, 15 mars Karlstads nya fotoklubb, 6 april Maria Hagberg Jangsell, akryl, 26 april Adelaine Svanberg, blandteknik, och sist ut, med start den 17 maj och avslut den 4 juni, är Veronica Sandahl, som målar i olja och akvarell.

Gjuteriet ligger på Verkstadsgatan 1 och huserar många lokala kulturföreningar och verksamhet inom bland annat film, teater och musik.

Artikeltaggar

Café GjuterietHantverkKarlstadKonstUtställningar

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.