Hoppa till huvudinnehållet

Då kan seniorserierna i innebandy i Värmland starta som tidigast

Publicerad:
Värmlands Innebandyförbund har beslutat att gå på tävlingsscenario två. Foto: Pontus Lundahl/TT

Innebandyserierna på seniornivå i Värmland är pausade på grund av coronapandemin men nu finns det ett datum för tidigast tänkbara start om smittoläget tillåter.

– Vi hoppas på att kunna börja den 1 mars med enkelserier, säger Johan Carlsson på Värmlands Innebandyförbund.

Innan jul började Värmlands Innebandyförbund att skissa på när tävlingsverksamheten kunde starta igen. Det skapades tre olika riktlinjer för en eventuell återstart av serierna.

– Vi har haft digitala möten och tagit fram lite olika scenarion tillsammans med föreningarna, berättar Johan Carlsson.

Scenario ett omöjligt

Värmlands Innebandyförbund har nu beslutat att gå på tävlingsscenario två. Det innebär att serierna som tidigast kan börja den 1 mars och det blir enkelserier.

– Scenario ett med dubbelmöten krävde att vi skulle börja spela matcher den första veckan i februari, men som läget är nu kommer det inte att vara möjligt. Därför valde vi att ta ett beslut om tävlingsscenario två så att föreningarna kan ställa in sig på vad som gäller, säger Carlsson.

Scenario två med enkelmöten innebär att serierna är färdigspelade till den första halvan av april och sedan börjar ett kvalspel.

– Vi hoppas att vi kan börja från den 1 mars men det vet ingen just här och nu. Tävlingsscenario tre innebär att vi kommer att börja spela i mitten eller den senare halvan av mars. Det är heller inget att hymla om att det finns ett scenario där vi inte kommer att komma igång alls, men det är ett beslut som man får senare i så fall. Jag vill inte spekulera om vi kan börja spela den 1 mars eller inte utan det beslutet får experter ta och så anpassar vi oss, säger Carlsson.

Startar innan seniorerna?

Barn- och ungdomsmatcher i innebandy kan starta när restriktioner från regeringen och Folkhälsomyndigheten tillåter.

– Vi vet att det är många barn och ungdomar som längtar efter att få komma igång med innebandyn igen. Ambitionen är att börja spela så snart som möjligt i någon omfattning. Det kan absolut bli före att seniorserierna börjar, säger Carlsson.

De nuvarande restriktionerna från Folkhälsomyndigheten, som bland annat innefattar stängda idrottshallar, gäller till och med den 24 januari, det vill säga nu på söndag.

Artikeltaggar

CoronavirusetInnebandyJohan CarlssonVärmlands InnebandyförbundVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.