Hoppa till huvudinnehållet

Dubbel för Mikael J Andersson

Publicerad:
Mikael J Andersson tog en dubbel på Axevalla under söndagen.
Mikael J Andersson tog en dubbel på Axevalla under söndagen. Foto: Mikael Solberger

Mikael J Andersson slog till med en dubbelseger när Axevalla hade årspremiären under söndagseftermiddagen.

Färjestadstränaren inledde med en förmåga från det egna stallet. Leroy Sane övertog taktpinnen på den första långsidan och därefter dominerade Super Photo Kosmos-sonen loppet.

Triumfen som var den första i karriärens tredje start bärgades på 1.20,0/2 140 meter på den något tungsprungna banan och gav 25 000 kronor i belöning.

Den andra segern togs med Alfredo Sauce, tränad av Eric Martinsson som vann tränarchampionatet på just Axevalla under fjolåret. Som fastlåst i tredje invändigt såg det riktigt mörkt ut i slutkurvan, men plötsligt öppnade sig en lucka 300 meter före mål och Andersson var direkt med på noterna.

Alfredo Sauce sköt till vasst och hann förbi favoriten Bearicecream stegen före mål. Triumfen var värd 35 000 kronor och togs på 1.15,7/2 140 meter autostart.

Hedershästen Aron Palema slog till i ett flerklasslopp och stod kanske för tävlingsdagens prestation. Trots att han fick gå utan rygg i tredjespår de sista 700 meterna avgjorde han mot flera starka kort.

Magnus Jernemyr och Linda Sedströms resultat blir bara bättre och bättre hela tiden. Nu presenterade duon en finfin vinnare i nyförvärvet Harvard Student som vann med lätthet från tät. Räkna med henne på lördagarna framöver!

Artikeltaggar

AxevallaMikael J AnderssonTrav

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.