Hoppa till huvudinnehållet

Mindre handlat från UK

Publicerad:
Privathandeln med Storbritannien lär minska ordentligt.
Privathandeln med Storbritannien lär minska ordentligt. Foto: Lewis Joly/AP

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

I december då det alltjämt fanns hot om en hård Brexit, med allt vad det hade inneburit av tullar och gränskontroller, så passade jag än en gång på att e-handla från Storbritannien. Det kunde ju vara sista gången man kunde gör det utan att utarma plånboken. Nu blev den en uppgörelse i elfte timmen, så några tullar blir det ändå inte. Men det är inte frid och fröjd för det.

Privatpersoner som nu handlar från Storbritannien måste betala svensk moms på det som de köper. Så det blir trots allt dyrare framöver när man måste lägga på 25 procent på priset. Det kan även tillkomma tullavgifter för varor över 1 600 kronor. Så det blir nog tyvärr inte så mycket shoppat från Storbritannien framöver.

Henrik L Barvå

Politisk redaktör

Artikeltaggar

BrexitE-handelSigneratSkatterStorbritannienTullen