Utländska tiggare hotade – av sina landsmän

Publicerad:

Polisen i Säffle har fått in tre anmälningar om olaga hot. I samtliga fall är det utländska tiggare som utsatts för hot om stryk om de inte ger upp sina platser.

GENREBILD. Flera tiggare som sitter utanför mataffärer i Säffle har hotats med stryk om de inte lämnar sina platser. Hoten kommer från personer med samma härkomst som tiggarna själva, enligt polisanmälningarna.
GENREBILD. Flera tiggare som sitter utanför mataffärer i Säffle har hotats med stryk om de inte lämnar sina platser. Hoten kommer från personer med samma härkomst som tiggarna själva, enligt polisanmälningarna. Foto: Conny Hultgren

Samtliga hot har skett utanför matbutiker i Säffle, och de som framfört hoten kommer från samma land som offren.

– "Flytta på er eller så nitar vi er" är ungefär vad som framförts i hoten, säger Säfflepolisens Peter Molinder.

Förundersökning inledd

En förundersökning om just olaga hot i tre fall är inledd för att ta reda på vem som hotat - och varför.

– Det kan handla om konkurrens om platserna eller något liknande, men det är ännu oklart. Vidare utredning får visa vad det här handlar om, säger Peter Molinder.

Artikeltaggar

Brott & blåljusNyheterOlaga hotPeter MolinderSäffleTiggeri

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare