Hoppa till huvudinnehållet

Utländska tiggare hotade – av sina landsmän

Publicerad:

Polisen i Säffle har fått in tre anmälningar om olaga hot. I samtliga fall är det utländska tiggare som utsatts för hot om stryk om de inte ger upp sina platser.

GENREBILD. Flera tiggare som sitter utanför mataffärer i Säffle har hotats med stryk om de inte lämnar sina platser. Hoten kommer från personer med samma härkomst som tiggarna själva, enligt polisanmälningarna.
GENREBILD. Flera tiggare som sitter utanför mataffärer i Säffle har hotats med stryk om de inte lämnar sina platser. Hoten kommer från personer med samma härkomst som tiggarna själva, enligt polisanmälningarna. Foto: Conny Hultgren

Samtliga hot har skett utanför matbutiker i Säffle, och de som framfört hoten kommer från samma land som offren.

– "Flytta på er eller så nitar vi er" är ungefär vad som framförts i hoten, säger Säfflepolisens Peter Molinder.

Förundersökning inledd

En förundersökning om just olaga hot i tre fall är inledd för att ta reda på vem som hotat - och varför.

– Det kan handla om konkurrens om platserna eller något liknande, men det är ännu oklart. Vidare utredning får visa vad det här handlar om, säger Peter Molinder.

Artikeltaggar

Brott & blåljusNyheterOlaga hotPeter MolinderSäffleTiggeri

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.