Hoppa till huvudinnehållet

Steve Earles musikaliska avsked till sonen

Publicerad:
Steve Earles son Justin Townes Earle gick bort ifjol.
Steve Earles son Justin Townes Earle gick bort ifjol. Foto: Mark Humphrey

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

“I made this record, like every other record I’ve ever made…for me. It was the only way I knew to say goodbye”. Nashvillesonen Justin Townes Earle lämnade denna värld endast 39 år gammal. Liksom sin far countrymusikern Steve Earle levde han sitt liv i musikens tecken, men likväl ett hårt liv kantat av missbruk och en sargad själ. Med J.T. har Steve Earle skapat en hyllning till sonen som omfamnar den bluesiga rootsymusik som flyter i familjen Earles ådror.

Värmlandsättlingen Nils Lofgren i stor intervju: "Skulle turnera med både Young och Springsteen"

Majoriteten av låtarna är skrivna av Justin Townes Earle. Alster som fångar livets alla sidor, de högsta topparna och de djupaste dalar. Från dansanta och stampa takten-vänliga Champagne Corolla till bluessvärtade The Saint of Lost Causes och det solstänkta countrytwanget i Ain’t Glad I’m Leaving. Det känns hela vägen in, hur mycket som vilar i denna musik. Rastlösa hymner som slår sig fria. Ett vackert och rått avsked till Justin Townes Earle, eller som hans far Steve Earle själv kallade sin son, Cowboy.

Bästa låt: Lone Pine Hill

Artikeltaggar

ACTAmericanaCountrymusikMusikRecensionRockSkivor