Hoppa till huvudinnehållet

Martin Hederos dubbelt aktuell

Publicerad:
Mattias Hellberg och Martin Hederos släpper ny singel och album.
Mattias Hellberg och Martin Hederos släpper ny singel och album. Foto: Johan Bergmark

När NWT intervjuade Martin Hederos i somras inför den stundande konsertserien på Alma Löv berättade han om inspelningssessionen i Silencestudion utanför Koppom. Frida Hyvönen och Christian Kjellvander skulle medverka på Alma Löv och då passade Hederos på att bjuda in paret till inspelningarna av Hederos och Hellbergs kommande album.

Nu är ett första smakprov från albumet släppt, singel "Puff" är en vacker pianoballad där den värmländska vita älgen skymtar förbi i textraderna. Hyvönen och Kjellvander körar. Albumet "Tillsammans mot ljuset" släpps den 12 februari.

Konserterna på Alma Löv: Lyxiga möten

Martin Hederos är dessutom aktuell med musiken i SVT:s kommande polisserie "Tunna blå linjen". Det första av tio timslånga avsnitt sänds på söndag och musiken har Hederos skrivit tillsammans med Irya Gmeyner. Serien utspelar sig i Malmö och följer en grupp poliser i både yrkeslivet och privat.

Artikeltaggar

Alma LövChristian KjellvanderFrida HyvönenKoppomMartin HederosNöje/KulturSilenceSVT

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.