Hoppa till huvudinnehållet

Eurocash köper Långflons stormarknad

Publicerad:
Axfood-ägda Eurocash övertar Långflons stormarknad. De 25 anställda får jobba kvar.
Axfood-ägda Eurocash övertar Långflons stormarknad. De 25 anställda får jobba kvar. Foto: Morgan Bäckvall

Långflons stormarknad har sålts till Axfood-ägda Eurocash. De 25 anställda får fortsatt jobba kvar.

- Vi tror på en fortsatt god tillväxt för gränshandeln på lång sikt, säger vd Johan Svensson.

Matvarukedjan Eurocash, som idag har sju butiker längs gränsen till Norge, förvärvar Långflons Stormarknad och öppnar därmed ytterligare en butik i Värmland.

– I en tid när gränsen är stängd så väljer vi att blicka framåt. När pandemin väl är över så kommer de norska kunderna tillbaka. Vi tror det blir en fortsatt god tillväxt för gränshandeln på sikt, säger vd Johan Svensson i ett pressmeddelande.

Eurocash tecknade 2018 en avsiktsförklaring om att bygga butik på handelsplatsen i Långflon. Nu väljer man att i stället förvärva en befintlig butik i centrumet.

Övertagandet sker 1 februari. Butiken kommer att locka både norska och svenska kunder.

- Det är en fin och väletablerad butik med ett väldigt bra läge i centrumet. När vi fick erbjudande om att ta över lokalen valde vi att göra det i stället för att etablera en helt ny butik, säger Johan Svensson i pressmeddelandet.

Butiken kommer under 2021 genomgå en ombyggnation för att ställa iordning butiken enligt Eurocash nya butikskoncept. I butiken jobbar idag cirka 25 medarbetare, som alla kommer att erbjudas anställning i den nya Eurocash-butiken. Det kan även bli behov av att rekrytera ytterligare medarbetare längre fram.

Artikeltaggar

LångflonNyheter

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.