Coronavårens vabbande slår rekord

Ekonomi
PUBLICERAD:
I spåren av pandemin vabbades det mycket under våren 2020. Arkivbild.
Foto: Claudio Bresciani/TT
Vanligtvis ser Försäkringskassan en topp när det gäller utbetalningar för vab under februari, mars och april.

Men i spåren av pandemin sköt antalet utbetalda vab-dagar i höjden i april förra året. Aldrig tidigare har så många vab-dagar betalats ut – nära 1,4 miljoner. Det kan jämföras med motsvarande månad 2019, då siffran var knappt 700 000 dagar.

Flest vab-dagar ser man för barn som är 2 år, men det har även vabbats mer bland föräldrar med barn i förskoleålder och med barn i låg- och mellanstadiet.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.