Hoppa till huvudinnehållet

350 i kö till nya bostäder på Sommarro

Publicerad:
Riksbyggen ska uppföra 19 nya bostäder på Södra Sommarro, både parhus och kedjehus och intresset för projektet är jättestort. Foto: Tengbom arkitekter

Efterfrågan på villor, radhus och parhus är mycket stor i Karlstad. Det kan Riksbyggen bekräfta som ska bygga 19 nya parhus och kedjehus på Södra Sommarro.

– Trots att vi inte har gått ut med projektet har vi redan 365 intressenter.

Det säger Susanne Jonsson, säljare på Riksbyggen.

Bolaget har hittills färdigställt fyra etapper med villor, parhus och kedjehus på Södra Sommarro och snart är det dags för den femte.

– Ja, vi ska bygga vidare österut bredvid den senaste etappen. Det handlar om sammanlagt 19 bostäder fördelat på fyra hustyper; två olika parhus och två typer av kedjehus.

Fortsatt stor brist på villatomter i Karlstad

– De får fyra till fem rum och bostadsytan blir på mellan 109 och 136 kvadrater, säger Susanne Jonsson.

Ska pålas

Och intresset för de nya bostäderna som säljs med äganderätt och friköpt tomt och som alla kommer att pålas efter tidigare markproblem i området är mycket stort.

– Trots att vi inte har gått ut med projektet har vi redan 365 intressenter sedan i september. Det har varit ett jättestort tryck och bostäderna kommer fördelas utifrån länge hur länge man har stått i vår kö.

Klara 2023

Säljstart blir det under mars och förhoppningen är sedan byggstart för projektet i september. Planen är att de nya parhusen och kedjehusen ska stå klara i början av 2023.

– Därefter drar vi i gång den sista etappen på Södra Sommarro. Den kommer att innehålla 70 bostadsrätter som ska byggas intill Jakobsbergsskogen, säger Susanne Jonsson.

Riksbyggen ska även bygga 40 lägenheter på Anneberg på Hammarö som preliminärt ska stå klara i början av 2023. Man ska även bygga bostäder på gamla KF-området och ingår i Klara Park-projektet.

Rekordstigningar på den värmländska bostadsmarknaden 2020

Artikeltaggar

AnnebergBostad och byggenHammaröKarlstadRiksbyggenSommarro

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.