Hoppa till huvudinnehållet

Värmländska artister nominerade på Manifestgalan

Publicerad:
Katthem, med värmländska Karolina Thunberg till vänster, är en av de värmländska akterna som är nominerade till priser på Manifestgalan.
Katthem, med värmländska Karolina Thunberg till vänster, är en av de värmländska akterna som är nominerade till priser på Manifestgalan. Foto: Pressbild

Föreningen Svenska oberoende musikproducenter (SOM) arrangerar varje år Manifestgalan som syftar till att lyfta fram oberoende svenska artister, artister och band som inte arbetar med något av de stora, internationella skivbolagen.

Under torsdagen presenterades de nominerade och flera värmländska akter finns med bland de potentiella vinnarna. I kategorin Bästa punk är grupperna Spader Kung och Katthem nominerade, bland bandens medlemmar återfinns värmländska Klara Viridén respektive Karolina Thunberg. Daniel Ögren från Kristinehamn kan ta priset som Årets kompositör och Grumsbördige I'm Kingfisher (Thomas Jonsson) är tillsammans med bland andra Christian Kjellvander nominerad i kategorin Årets singer/songwriter.

Punkbandet Katthem: Samma nerv i studio som på scen

Totalt delas priser ut i 21 kategorier och juryn består av 150 personer som har lyssnat igenom 440 albumproduktioner. Manifestgalan sker i år digitalt och sänds från Nalen i Stockholm den 26 februari.

Artikeltaggar

Christian KjellvanderDaniel ÖgrenI’m KingfisherKatthemKristinehamnMusikNöje/KulturPunkThomas Jonsson

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.