Hoppa till huvudinnehållet

Största snöröjningen i Säffle på flera år

Publicerad:
Alla tillgängliga snöröjningsfordon i Säffle går under onsdagsmorgonen för högtryck för att hålla gator och vägar öppna för trafikanter.
Alla tillgängliga snöröjningsfordon i Säffle går under onsdagsmorgonen för högtryck för att hålla gator och vägar öppna för trafikanter. Foto: Claes Österman

På onsdagen genomförs den mest omfattande snöröjningen i Säffle på flera år. Efter två nästan snöfria vintrar har snön fallit i stora mängder under natten till onsdagen.

I står sett alla kommunala snöröjningsfordon och traktorer sattes in under natten för att röja gator, vägar och parkeringsplatser i Säffle tätort. Också alla kontrakterade privata entreprenörer har kört för fullt för fullt för att vägar och gator ska vara farbara.

En del smärre incidenter i trafiken har skett men några allvarliga olyckor eller avåkningar hade på onsdagsmorgonen inte rapporterats.

Polisen varnar dock för uppmärksamhet då det är mycket halt väglag och svår framkomlighet på många platser.

Artikeltaggar

SäffleSnöSnöröjningVäder

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.