Hoppa till huvudinnehållet

Miljonregn över Karlskoga: Lena och Maria bland 140 vinnare

Publicerad:
Lena Götberg och Maria Hestad i Karlskoga är två av 140 vinnare i Postkodlotteriets dragning. Totalt delas två miljoner ut.
Lena Götberg och Maria Hestad i Karlskoga är två av 140 vinnare i Postkodlotteriets dragning. Totalt delas två miljoner ut. Foto: Privat

Nu regnar det miljoner i Karlskoga, om än en lokal skur över ett postnummer. 140 vinnare runt Sandviken och Stackfallet får dela på två miljoner kronor.

Efter veckans dragning i Postkodlotteriet står det klart att postnummer 691 51 i Karlskoga vunnit.

Sångerskan och vinstutdelaren Sandra Dahlberg ringde upp tre av vinnarna via videosamtal på tisdagen. Hon knackar just nu inte på några dörrar, på grund av pandemin.

Videosamtalen klipps i stället ihop till ett inslag som sänds i tv-programmet Postkodmiljonären, som sänds i TV4 på lördag.

Skakade nervöst

– Jag har aldrig skakat så mycket som när Sandra ringde, även om lotteriet förvarnade att hon kommer ringa. Gud vad jag har funderat tills hon ringde. Det var spännande och fantastiskt kul att vinna. Men jag vet inte vad jag ska göra med pengarna än, säger en kvinna som vill vara anonym i tidningen, hon vann 349 336 kronor.

Även Lena Götberg, 58 år, förvarnades om att en vinst var på gång för fyra dagar sedan.

– Och så nervös jag har varit. Jag har gått omkring och väntat förvånat. Det var skönt att få samtalet till sist och få veta, säger Lena Götberg som vann 87 334 kronor.

Kanske nya möbler

Hon har varit med i lotteriet sedan starten men aldrig vunnit tidigare. Hon jobbar på kommunens tvätteri på Torpdalshemmet till vardags och på fritiden är hon ute och fiskar, läser böcker och löser korsord exempelvis.

– Jag ska nog köpa lite nya möbler tror jag, svarar hon på frågan om vad hon tänker göra med pengarna.

Maria fick en chock

Överraskningen blev total för Maria Hestad, 54 år, som inte hade förvarnats.

Hennes man överraskade henne på arbetsplatsen; Öron-,näs- och halsmottagningen på Karlskoga lasarett.

– Chefen sa att vi skulle sätta oss och planera på kontoret en stund. Jag satt vid datorn när mannen plötsligt dök upp med Sandra Dahlberg i luren. Jag blev helt chockad. De hade gjort upp det hela på förhand, säger Maria Hestad.

Planerar USA-resa

Plötsligt fick hon veta att hon vunnit 174 668 kronor i lotteriet. Även om chocken hade lagt sig något, satt förvåningen i timmarna efter videosamtalet.

– Jag ska köpa något gott till kollegorna nu, så får vi fika på avstånd, säger hon.

Familjen planerar nu för en USA-resa, när det går att resa igen, ihop med de vuxna barnen Oscar och Theresia.

– Jag och maken har inte varit där tidigare. Det har legat på framtiden. Det blir jättespännande, tänk att få semestra i New York och kanske se en raketuppskjutning i Florida, säger Maria Hestad.

Sångerskan och vinstutdelaren Sandra Dahlberg ringde upp tre av vinnarna i Karlskoga på tisdagen. Övriga 136 vinnare inom postnumret får vinstbeskeden i sina brevlådor under nästa vecka.
Sångerskan och vinstutdelaren Sandra Dahlberg ringde upp tre av vinnarna i Karlskoga på tisdagen. Övriga 136 vinnare inom postnumret får vinstbeskeden i sina brevlådor under nästa vecka. Foto: Leif R Jansson / TT

Vinstbesked i brevlådan

Övriga 136 vinnare får vinstbeskedet via post under nästa vecka. Dessutom kommer lotteriet dela ut en ny Volvo V60 till en vinnare inom postnumret.

Vinsten fördelas enligt följande: De som har lott i det vinnande postnumret delar på en miljon kronor. De som har den vinnande postkoden får dela på ytterligare en miljon kronor.

Senast ett postnummer i Karlskoga drogs som vinnare i Postkodlotteriet i miljonklassen var sommaren 2017. Då fick 253 personer på postnummer 691 54 dela på 5,5 miljoner kronor.

Läs om det här:

Artikeltaggar

KarlskogaNyheterPostkodlotterietSandviken

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.