Hoppa till huvudinnehållet

De skrev förra årets mest sålda bok

Publicerad:
Lars Kepler (Alexandra Coelho Ahndoril och Alexander Ahndoril) skrev förra årets mest sålda bok. Arkivbild.
Lars Kepler (Alexandra Coelho Ahndoril och Alexander Ahndoril) skrev förra årets mest sålda bok. Arkivbild. Foto: Jessica Gow/TT

"Spegelmannen" av Lars Kepler var den bok som sålde mest under 2020, enligt Svenska Förläggareföreningen och Svenska Bokhandlareföreningens årstopplistor.

Den följs av "Där kräftorna sjunger" av Delia Owens och "Samlade verk" av debutanten Lydia Sandgren. Andra böcker som sålde bra var "Vingar av silver" av Camilla Läckberg, Jan Guillous "Slutet på historien", Alex Schulmans "Överlevarna" och Karin Smirnoffs "Sen for jag hem".

Listan för facklitteratur toppas av "Jag kan ha fel och andra visdomar från mitt liv som buddhistmunk" av Björn Natthiko Lindeblad, Caroline Bunkler och Navid Modiri. Den mest sålda barn- och ungdomsboken var David Sundins "Boken som inte ville bli läst".

De flesta titlarna är svenska, men där finns också översatta bästsäljare, som Delia Owens bok och Barack Obamas "Ett förlovat land". På listorna finns också en del äldre titlar, som Patrik Svenssons "Ålevangeliet".

Listorna redovisar försäljning i fysisk bokhandel, internetbokhandel och dagligvaruhandel.

Artikeltaggar

Alex SchulmanCamilla LäckbergFörfattareJan GuillouKändisarLars KeplerLitteraturSvenska FörläggarföreningenVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.