Hoppa till huvudinnehållet

Stängda skolor och bibliotek

Publicerad:
Många elever fjärrundervisas i pandemitider.
Många elever fjärrundervisas i pandemitider. Foto: ANDERS WIKLUND / TT

Elever i flera skolor fjärrundervisas och biblioteken håller stängt. Det meddelar Bengtsfors kommun.

Vårterminen 2021 inleds, i enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendation, med fjärrundervisning av gymnasieelever och studerande på vuxenutbildning i Bengtsfors kommun till och med 24 januari.

På rekommendation från Smittskydd Västra Götaland inleder även högstadieelever vårterminen med fjärrundervisning till och med 24 januari. Fjärrundervisningen gäller elever i årskurs 7 och 8 vilket möjliggör för övriga som vistas på skolan att hålla rekommenderat avstånd.

Biblioteken i Bengtsfors kommun håller stängt tills vidare, men erbjuder hämtning och lämning av böcker samt hemleverans.

Idrottshallar

Sport- och idrottshallar håller stängt för bokningar. Samlingslokaler hyrt heller inte ut.

Familjcentralen Nyckelspikens verksamhet är stängd tills vidare.

Kulturskolans gruppundervisning är pausad.

Fritidsgården har begränsat sina besökare till ungdomar födda 2005 och senare samt satt in en max-begränsning på 10 besökare i taget.

Returens verksamhet är stängd tills vidare.

Butiken Flitiga händers verksamhet är stängd tills vidare.

Artikeltaggar

Bengtsfors kommunBibliotekCoronavirusetFjärrundervisningFolkhälsomyndighetenFritidsgårdarKulturskolanNyheterPandemiSkolväsendetSmittskydd Västra GötalandUndervisning

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.