Hoppa till huvudinnehållet

Anders i Fernandoz: "Thorleifs var stilbildande"

Publicerad:
Anders Nordlund i Fernandoz hyllar kollegan Thorleif Torstensson. Foto: Privat/TT

För Anders Nordlund i det värmländska dansbandet Fernandoz har Thorleif Torstensson och Thorleifs varit en inspirationskälla.

Under söndagen kom beskedet att Thorleif Torstensson som frontade dansbandet Thorleifs har gått bort i sviterna av covid.

– Thorleifs var tidigt en inspiratör för mig och mitt första band i mitten av 80-talet. Det var ju Thorleifs, Vikingarna, Lasse Stefanz, Tonix, Wizex och några fler som man såg upp till och vi spelade deras låtar, säger Anders Nordlund till NWT.

Thorleifs sångare död

Thorleifs bildades redan 1962 i småländska Norrhult och var verksamma fram till 2012.

– Thorleif och jag var goda kollegor och hade alltid trevligt när våra vägar möttes vid olika evenemang. Mitt nuvarande band Fernandoz spelade i många år ett Thorleifs-medley för att hylla våra mångåriga kollegor i branschen.

"Speciella saxsound"

Anders Nordlund lyfter fram Thorleifs som ett av landets mest tongivande dansband. Bland gruppens mest kända låtar finns "Gråt inga tårar" och "Med dig vill jag leva".

– Thorleifs var stilbildande inom sin genre med sitt speciella saxsound och sång och deras musik är i högsta grad levande.

– Hoppas nu denna tragiska händelse för med sig att människor tänker sig för ÄNNU mer, följer de restriktioner som finns och slutar ignorera och vifta bort allvaret med ord som "Äh, jag sköter mig, det händer inte mig", uppmanar Anders Nordlund.

Thorleif Torstensson blev 71 år.

Artikeltaggar

DansbandFernandozLasse StefanzMusikNöje/KulturNorrhultThorleifsVikingarna

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.