Förbundets besked: Förbered er på spel – Skoghall tveksamma

Publicerad:
Josefin Bergwall Foto: Lisa Olaison

Innebandyförbundet har presenterat ett nytt beslut kring uppstarten av förbundsserierna. Lagen i allsvenskan dam och division 1 herr ska förbereda sig på spel enligt något förbundet kallar för "scenario B"

Scenario B innebär att serierna ska starta upp på nytt mellan 10-14 februari, och lagen får i så fall inte möta de lagen de redan mött. Istället väntar dubbelmöten mot de lag de ännu inte mött. Det skulle för Skoghalls damer i allsvenska innebära att de endast får möta topplag. Värmländskorna leder serien, och har bara mött lagen som ligger mellan plats tolv (sist) och åtta i tabellen.

– Det blir inte rättvist någonstans tycker jag. Det blir samma för oss och Hagfors, vi får bara möta topplagen, säger Skoghallsspelaren Josefin Bergwall.

Förbundet ska lämna ett definitivt besked om scenario B senast den 1 februari. Detta förutsatt att det innan dess har tillkommit lättnader kring de covid-19-restriktioner som idag finns i Sverige.

Just nu får klubbarna istället sikta in sig på att sätta ihop ett spelschema för de matcherna. Senast den 22 januari ska det vara klart.

Josefin Bergwall skrev under gårdagen på twitter att hon inte tycker att innebandyn borde köra igång igen.

"Jag älskar innebandy, men det känns allt annat än rimligt att dra igång igen när läget är som det är", skrev Bergwall bland annat.

När NWT når henne utvecklar hon resonemanget.

– Jag vill så klart spela, men samtidigt kan vi inte hålla på när det ser ut som det gör. Jag älskar innebandy, men det finns saker som är viktigare.

Klubbens ordförande Tommy Bang har flera gånger uttalat sig i NWT och tycker att säsongen borde ställas in helt.

– Jag håller med Tommy. Det är min personliga åsikt. Sen blir det en väldigt hastig omstart. Vi har inte tränat ihop på hur länge som helst, och det är svårt att hålla igång träningen på egen hand och på rätt sätt när man inte vet hur det blir.

Om det inte blir några lättnader i coronarestriktionerna innan 1 februari byter förbundet fokus till scenario C istället. Det innebär start den 13-14 mars med enkelmöten och playoff-spel i maj och juni.

Även juniorallsvenskan, DJ18-SM och P16-SM kommer beröras av scenario B eller C.

Artikeltaggar

InnebandyJosefin BergwallSkoghalls IBK DamTommy Bang

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare