Hoppa till huvudinnehållet

Fansens vädjan: Ge Svensson nytt kontrakt

Publicerad:
Markus Svensson var på strålande humör efter en toppinsats mot Leksand.
Markus Svensson var på strålande humör efter en toppinsats mot Leksand. Foto: DANIEL ERIKSSON

Förre FBK-målvakten Markus Svensson var en starkt bidragande orsak till att ett krisande HV71 tog sin tredje seger på tio matcher. Imorgon går korttidskontraktet ut och fansen vädjar nu till klubbledningen om att behålla 36-åringen.

Kanondebut – men nu kan förre FBK-keepern tvingas lämna

Svensson gjorde en fin insats redan i debuten mot Leksand i måndags. När lagen möttes igen fyra dagar senare var han ännu bättre.

Målvakten stod för flera kvalificerade räddningar under straffläggningen där bortaspelande HV till slut vann med 4–3 (1-1, 1-2, 1-0, 0-0, 0-1),

Svensson var strålande glad i Cmore efteråt där han i det närmaste intervjuade sig själv och pratade om hur gärna han skulle vilja fortsätta i klubben. Han lär knappast ha blivit på sämre humör när han kollade HV:s egen Twitter efteråt:

JVM-målvakten Hugo Alnefelt är nu tillbaka och vad som händer med Svenssons hockeyframtid är i nuläget oklart. Linköping skulle kunna vara en möjlig destination då klubben har haft en del problem på målvaktssidan.

– Jag vet att Markus Svenssons kontrakt går ut på lördag om jag inte läst fel bland alla miljontals sms. Såklart är det agenternas jobb att marknadsföra sina spelare. Det är klart att i det här fallet har hans agent gjort det till mig, precis som alla andra agenter som har målvakter lediga på marknaden. Så jag har koll på det, säger Linköpings general manager Niklas Persson till Corren.

Klart är i alla fall att den före detta FBK-profilen inte kunde ha gjort bättre reklam för sig själv under sin sejour i HV.

Artikeltaggar

HV71IshockeyMarkus SvenssonSHL

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.