Ett rustikt och betryggande vin

Mat & dryck
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Sofia Ander
Det nya året tar vid det där gamla slutade. Med lite osäkerhet och väntan på en form av hur allt var förut.

Som 2019. Som 2018 och så vidare. Vi är inte riktigt där ännu. Så låt oss starta med något tryggt och bekant. Vi är nog inte redo för överraskningar i dagsläget. Vad sägs om nya årgången av Copertino Riserva?

Här kan man snacka och något stabilt, ohotat och bekant. Ett vin som har haft sin säkra position på hyllorna sedan 1992. Hatten av. Och korken av. Bakom den finner vi ceder- och eneträ, puffar av tobak, torkade körsbär och lagerblad.

Betryggande och gott

Nya fräscha årgången piggar upp med sin lätt rustika och helt unika stil. Lika betryggande som gott på lokala druvan negroamaro. Och väl anpassat efter januaris ekande plånbok. Copertino Riserva 2011 - från Italiens klack Apulien - finns i över 370 butiker.

Föredrar du en ännu mjukare och lugnare start på året? Då kanske det räcker med en halvflaska, den är din för 47 kronor.

Copertino Riserva 2011

Vinet: Copertino Riserva 2011

Nr: 2077, fast sortiment

Druvor: 100 procent negroamaro

Pris: 89 kr

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.