MSB-anställd: "Varför bokades Eliassons returbiljett?"

Insändare | Coronaviruset
PUBLICERAD:
MSB:s generaldirektör Dan Eliasson är i blåsväder och kritiseras här av en insändarskribent med signaturen MSB-anställd.
Foto: Tommy Andersson
Myndigheten för samhällsskydd och beredskap MSB har under hösten arbetat hårt med att informera om riskerna med covid-19 och de utökade restriktionerna.

Det beslutades att skicka sms till hela svenska befolkningen så alla skulle kunna ta del av vad MSB har att säga.

Den 14 december skickade myndigheten ut 20 miljoner sms till Sveriges befolkning så de allra flesta svenskar har nu fått information om den pågående pandemin. Där avråder man bland annat för onödiga resor och släktsammankomster.

Lite olyckligt kan tyckas att informationen om sms:et och dess innehåll uppenbarligen inte nådde myndighetens egen generaldirektör Dan Eliasson.

Samma vecka som myndigheten skickade det rikstäckande sms:et med information om utökade restriktioner hade generaldirektören fullt upp med viktigare åtaganden. Han planerade och bokade en välförtjänt arbets/semesterresa till Kanarieöarna.

Dock kan man undra varför generaldirektörens sekreterare bokade returbiljett. Den så hårt arbetande Dan Eliasson borde kunna jobba på distans tillsvidare utan kontakt med omvärlden.

Sannolikt kommer ingen sakna honom och speciellt då med tanke på att han av regeringen troligen inom kort kommer sättas i så kallad frysbox.

Han lever efter devisen att det viktiga är inte vad man säger utan vad man gör.

Alla förväntas avstå från familjesammankomster och resor för att minska risken för smittspridning men inte vår allas egen generaldirektör Dan Eliasson som högste ansvarig för krismyndigheten.

Med tanke på att han uppvisat så exceptionellt dåligt omdöme är det nu absolut dags att ta en längre semester i väntan på pension och då förslagsvis på Kanarieöarna.

MSB Anställd

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.