Hoppa till huvudinnehållet

Kanondebut – men nu kan förre FBK-keepern tvingas lämna

Publicerad:
Markus Svensson stod för en bra debut i HV71. Hans fortsatta HV-framtid är dock ett oskrivet kort.
Markus Svensson stod för en bra debut i HV71. Hans fortsatta HV-framtid är dock ett oskrivet kort. Foto: MATHIAS BERGELD

Markus Svensson debuterade för HV71 mot Leksand under måndagskvällen. Han räddade 32 skott och fick fina omdömen, trots det kan det redan vara färdigspelat för 36-åringen.

– Jag vet faktiskt inte riktigt hur det blir, säger Svensson till Jönköpings-Posten.

Svensson stod länge klubblös efter sejouren i Färjestad. Men i slutet av november plockades han upp på ett korttidskontrakt av HV71 för att täcka upp för JVM-målvakten Hugo Alnefelt.

Först nu fick Svensson debutera och han gjorde det med bravur trots en 2–4-förlust mot Leksand.

Problemet? Alnefelt är tillbaka efter JVM-äventyret och matchen kan ha blivit Svenssons första och sista i klubben.

– Ja, jag vet faktiskt inte riktigt hur det blir. Det som är sagt är att jag skulle ersätta Hugo när han var borta. Vi får väl se. Jag har faktiskt inte pratat särskilt mycket med min agent under den här perioden heller, jag har i stället lagt fokus på att vara här och göra mitt bästa varje dag, säger Svensson till Jönköpings-Posten.

Om han själv får välja råder det dock inga tvivel:

– Det är speciellt att komma in under en kort period mitt under en säsong, men jag har känt mig som hemma och det har också fungerat bra med min familjesituation att spela här. Man tillåts vara den man är här och det är en jättefin grupp. Jag hade väldigt gärna velat ge tillbaka på något sätt till dem, säger Svensson.

Smålänningen Svensson spenderade totalt två säsonger i Karlstad. Om karriären fortsätter i HV71 eller om det bär av någon annanstans återstår nu att se.

Artikeltaggar

Färjestad BK HerrHV71IshockeyMarkus Svensson

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.