Hoppa till huvudinnehållet

Forshagas mardröm – 1 100 mil i buss

Publicerad:
Snart väntar spel i Allettan för Forshaga, en utmaning både på och utanför isen.
Snart väntar spel i Allettan för Forshaga, en utmaning både på och utanför isen. Foto: Lisa Olaison

Snart är det dags för Allettan och Forshaga kommer av allt att döma hamna i den norra serien.

En logistisk och ekonomisk mardröm för klubben.

– Det rör sig om en extra kostnad någonstans runt 200 000 kronor jämfört med den södra serien, säger Forshagas ordförande Christer Larsson.

Enligt det förslag som klubbarna mottagit hamnar Forshaga i den norra Allettan. Den totala reslängden tur och retur till motståndarna hamnar någonstans runt hisnande 1 100 mil i buss.

En sträcka som nästan är svår att greppa. Men för att sätta det i perspektiv:

Skulle FIF sätta sig i bussen och styra den rakt söderut hamnar man någonstans i Angola i sydvästra Afrika.

Österut finns det inte ens tillräckligt mycket väg att använda, bussen hade passerat östligaste Ryssland och Vladivostok innan den stannat någonstans i Stilla havet.

En sak är i alla fall klar – Forshaga kommer att få vänja sig med inredningen på lagbussen.

Grums i södra förra året

På torsdag deltar Forshaga i ett seriemöte och på söndag ska serieindelning/spelschema vara helt spikat. Det finns inte mycket värmlänningarna kan göra för att påverka situationen.

– Det är spikat i tävlingsbestämmelserna sedan innan. Däremot kan man ha lite synpunkter och förslag på hur det skulle kunna bli i framtiden. Det här en fråga som stöts och blöts varje år och det känns lite märkligt att Grums hamnade i södra i två år men att vi hamnar i norra, säger Christer Larsson.

Bortsett från kampen mot tristessen i bussen ska det även spelas ishockey så småningom. Enligt det preliminära spelschemat ska Forshaga inleda hemma mot Östersund för att sedan ta sig an Boden borta.

– Vi ger oss själva chansen och ska kunna vara med och kriga om poäng mot alla lag. Framförallt hemma i Forshaga. Tyvärr blir det inget stort hemmastöd, men det är samma för alla.

Artikeltaggar

Allettan norraChrister LarssonForshaga IF IshockeyIshockey

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.