Hoppa till huvudinnehållet

Jokke Ålj på jakt efter en ny seger

Publicerad:
Foto: Marcus Bryngelsson

Färjestadstravet inleder säsongen 2021 på måndag kväll med V64-tävlingar.

Vi har två spikar på våra system: Jokke Ålj och Polly Avenue.

Jokke Ålj är segervan då han på karriärens 22 starter har varit först i mål vid åtta tillfällen. Under slutet av 2020 kom han i gång på allvar igen och vann två raka lopp på Romme.

Han var även ute på samma bana i den senaste starten och var tapper som fyra mot bra motstånd efter ett offensivt upplägg.

Nu har Jokke Ålj dubbla tillägg att plocka in men då han är snabb från start och det är sex hästar på mellanvolten och två på den första har vi känslan att det kan bli en bra position tidigt i loppet. Om det scenariot stämmer kommer han att bli svår att stå emot till slut.

Polly Avenue har ett bättre utgångsläge med sitt innerspår i volten i V64-avslutningen. Hon hade samma utgångsläge senast och tog då ledningen och var bra som tvåa bakom Vikens Fingerprint.

Det finns några startsnabba konkurrenter med i loppet, till exempel Vikens Brummer och Mood Indigo, men det ska vara en god chans för Polly Avenue att leda loppet från start till mål.

En tränare som kan få en fin kväll är Paw Mahony som startar den kapabla duon Millmighty och Missing Tooma. Båda hästarna har ett lopp i kroppen efter ett tävlingsuppehåll och nu kan det vara dags att vinna lopp.

3 Jennifer Web vann från ledningen näst senast och i den senaste starten var hon godkänd som fyra efter ett lopp i tredje par utvändigt. Hon hade inte startat på några veckor till den starten och bör ha gått framåt med loppet i kroppen. Tippas i V64-inledningen.

7 Engla S.S. är väldigt startsnabb med autostart och bör kunna öppna snabbt från ett springspår med voltstart. Hon var tapper som trea senast efter ett lopp utvändigt ledaren i ett bra tempo.

11 O.M.Gemma är en fin travare som återkommer efter några veckors tävlingsuppehåll. Ses med chans trots ett bakspår.

5 Irruta Boko vann på ett bra sätt från ledningen näst senast. Från ett bra spår tillsammans med vasse Niclas Benzon tror vi att det är bra chans för Irruta Boko att ta en ny seger.

3 Text Copycat avslutade vasst till seger senast trots att aktionen inte stämde perfekt under loppet.

9 Jokke Ålj har verkligen varit bra i de senaste starterna. Efter de två raka vinsterna hade han inför den senaste starten varit struken för en sårskada. Men han var lika bra på nytt i den starten som fyra efter ett offensivt upplägg mot bra hästar. Jokke Ålj står aningen hårt inne i loppet men vi tror att han vinner.

8 Stilig Karl är kapabel för den här klassen och trots att det är den första starten sedan den 7 september tycker vi att han är första motbud vid gardering.

6 Homeland Pellini var ute i ett V75-lopp under uppesittarkvällen och fullföljde bra som trea efter en invändig resa bakom vinnande Ole. Gången före vann Homeland Pellini mycket enkelt från ledningen i ett lunchlopp på Mantorp. Vi spikar på det lilla systemet.

11 Millmighty har väldigt hög kapacitet men missgynnas av ett bakspår. Han gjorde comeback senast och efter ett snällt invändigt lopp avslutade Millmighty bra på upploppet bakom vinnande Carry Cash. Han bör ha gått framåt med det loppet i kroppen.

8 Chef M.M. kom med en vass avslutning senast och har fin form.

3 Missing Tooma hade ett kortare tävlingsuppehåll inför den senaste starten och där avslutade han fint till tredjeplatsen efter ett lopp i tredje par utvändigt. Missing Tooma har under 2020 visat att han är bra för den här klassen och var till exempel fyra i det derbykval som vanns av Hail Mary. Normalt är det bra segerchans här.

1 Aces High spetsade och släppte ledningen senast. Han fick den sedan gratis igen när Gazza B.R. galopperade på den sista långsidan och kunde vinna loppet. Aces High är snabb ut och lär få ett fint lopp här. Ett tidigt segerbud.

2 Nisse Roc avslutar bra med rätt lopp och bör få en fin resa från sitt andraspår.

1 Polly Avenue tog ledningen från sitt innerspår senast och fick endast ge sig mot Vikens Fingerprint till slut. Håller hon ledningen från sitt innerspår tror vi inte att hon förlorar den här gången och det ska vara bra segerchans även om det inte lyckas bara hon inte blir fast. Vi väljer att spika på V64.

7 Mood Indigo höll bra som trea senast efter att han haft tredjespår runt den första kurvan fram till dödens. Skulle han från ett springspår ta ledningen kan det hålla hela vägen.

3 Vikens Brummer fick en tryckare i spets efter ett par hundra meter senast och blev långt efter till slut. Normalt är Vikens Brummer med i den främre träffen här.

Stora systemet (ovan strecket): 6x8x1x4x5x1 = 960 rader.

Lilla systemet (halvfet stil): 4x3x1x2x3x1 = 72 rader.

Artikeltaggar

FärjestadstravetNiclas BenzonPaw MahonyTravV64

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.