Hoppa till huvudinnehållet

Fem värmlänningar om vad de gör för att stötta restaurangbranschen

Publicerad:

Pandemin har slagit hårt mot restaurangbranschen. NWT gav sig ut på stan för att fråga värmlänningarna vad de gör för att stötta de lokala restaurangerna.

Foto: Tommy Andersson

Siv Olsson, 74, Karlstad:

Inte mycket. Jag brukar väldigt sällan gå på restaurang, det händer bara någon enstaka gång på sommaren. Man skulle kanske kunna stötta genom att beställa hem mat och unna sig såhär på äldre dagar, men jag brukar laga mat själv.

Foto: Tommy Andersson

Stefan Gustavsson, 47, Forshaga:

Ingenting speciellt. Jag brukar sällan gå på restaurang. Under pandemin har jag dock beställt hem lite mer mat än vad jag brukar göra.

Foto: Tommy Andersson

Henrik Sjöstedt, 45, Forshaga:

Det är svårt att stötta nu. Jag går inte ut och äter på restaurang under pandemin, men jag beställer hem mat när det går. Då försöker jag gynna de lokala restaurangerna i Forshaga. Jag har också nyligen fått ett presentkort som kan nyttjas i Karlstad centrum. Det skulle jag kanske kunna använda till att stötta någon restaurang.

Foto: Tommy Andersson

Kevin Öhrman, 25, Karlstad:

Jag äter lunch ute ett par dagar i veckan för att kunna stötta på något sätt. När jag är hemma vill jag laga mat, men det är enkelt att ta en lunch ute när man ändå är i stan och jobbar.

Foto: Tommy Andersson

Helena Svantesson, 38, Hammarö:

Inte så mycket om jag ska vara ärlig. Vi har mest hållit oss hemma och lagat mat själva. Vi beställer sällan mat.

Läs mer:

Artikeltaggar

EnkätKarlstadKrogarNäringslivNyheter

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.