Stor vattenläcka drabbade Orrholmen

Publicerad:
Det var på onsdagseftermiddagen en stor vattenläcka på Orrholmen. Arkivbild. Foto: Lena Karlsson

På tisdagseftermiddagen mellan 14-15 upptäckte boende på Orrholmen att vatten bubblade upp ur asfalten i Orrholmsgaraget.

KBAB:s bovärdar på Orrholmen kontaktades.

– Det såg ut som pyttesmå varma källor som kom upp ur asfalten, inte större än 5-10 cm, säger Birgitta Björklund, bovärd på Orrholmen.

Företaget Axeda kallades in för att leta upp läckan, men det var lättare sagt än gjort.

– Ambitionen i morse var att läckan skulle vara lagad i dag, men det tog nästan halva dagen att hitta den, så vi får se hur det blir, säger Birgitta Björklund på onsdagseftermiddagen.

De gator som drabbats av läckan är Styrbordsgatan, Babordsgatan och Västra raden och en vattentank placerades mellan in- och utfarten till garaget.

På torsdagen meddelade KBAB på sin hemsida att läckan hade lagats. Vattnet kan till en början vara lite grumligt men spolar du i kranen en stund så försvinner det. Det är ingen fara att dricka eller använda vattnet.

Artikeltaggar

KBABMiljöOrrholmenVattenläckor

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare