Hundra röster om corona blir e-bok

Publicerad:
Malin Edgren är författare, men i hennes senaste bok är det inte bara hon som berättar. Hundra röster berättar om coronalivet. Foto: Helena Christerdotter

Malin Edgren samlade hundra Karlstadsbors berättelser om livet i coronatiden. Boken 100 röster om corona släpptes i höstas - nu blir den även e-bok.

Det blev ett boksläpp i högsta anspråkslöshet, när pandemin satte stopp för såväl releasefester som signeringar. Ändå har boken med det aktuella temat blivit en succé.

Malin Edgren berättar i ett pressmeddelande att halva förstaupplagan sålts på bara två månader.

Starkt gensvar

– Det är underbart att få ett så starkt gensvar för det arbete jag och projektdeltagarna har lagt ned. När toppbetygen trillar ifrån bokbloggare och läsare får jag kvittot på att vi behöver den här sortens berättande. Coronakrisen är på inget sätt över och vi behöver finna tröst, igenkänning och nya perspektiv mer än någonsin! säger hon.

Förutom som fysisk bok släpps de hundra berättelserna den 1 januari även om e-bok.

Boken Hundra röster om corona släpptes i höstas och samlar hundra Karlstadsbors berättelser från pandemitiden.
Boken Hundra röster om corona släpptes i höstas och samlar hundra Karlstadsbors berättelser från pandemitiden.

– Hundra röster om corona har redan köpts in av flera nordiska forskningsbibliotek men jag skulle tro att forskare och studenter inom exempelvis etnologi kan ta del av materialet i ännu större omfattning om det finns digitalt.

Hoppas på möten

Hon ser fram emot 2021 med hopp om att få komma ut och berätta om boken inför publik.

– Förr eller senare kommer vi kunna träffas igen. Till dess får vi hitta sätt att hålla ut. De här berättelserna ska läsas - gärna högt - och diskuteras av både myndigheter, beslutsfattare och inom folkbildningen. Det är bara så vi kan lära och utvecklas!

Högaktuellt boksläpp - i motvindMalin har samlat hundra röster om corona

Artikeltaggar

CoronavirusetDigitala tjänsterFörfattareKarlstadLitteraturMalin EdgrenPandemi

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare