FBK-forwarden gjorde SHL-debut: "Det var skitkul"

Publicerad:
FBK-forwarden Alfred Bergman, 18 år, gjorde SHL-debut i onsdagens match mot Brynäs. Foto: FREDRIK KARLSSON

Ännu en FBK-talang har fått SHL-debutera.

Hemma mot Brynäs så kastades Alfred Bergman in i hetluften och satte avtryck direkt.

– Det var skitkul. Jag trodde att jag skulle styra in pucken där men fick åka ner och gräva i hörnet istället. Men jag gillar det, säger 18-åringen om sitt första byte i SHL.

Nilsson årets sista FBK-målskytt: "Något att bygga vidare på"

Det är ett Färjestad som den här säsongen har haft en hel del juniorer med i SHL-matcher.

I onsdagens hemmamatch mot Brynäs i Löfbergs arena så var det ett nytt namn som syntes i laguppställningen.

Forwarden Alfred Bergman, född 2002, var uppsatt som extraforward.

I mitten på andra perioden fick han göra sitt första byte och SHL-debutera.

– När jag kom hit (till arenan) så visste jag att jag skulle vara med i laguppställningen som extraforward. Men jag kunde inte föreställa mig att jag skulle få ett byte, säger Alfred Bergman och fortsätter:

– Men jag satt och var förberedd i båset hela tiden och vips så hörde jag att Gereon Dahlgren (assisterande tränare) sa mitt namn, så då var det bara in och köra. Jag hann inte tänka så mycket.

Hur var känslan när Dahlgren sa att du skulle in och spela?

– Nu jävlar. Jag tänkte att det kanske var det enda bytet jag skulle få på hela matchen så det gällde att försöka göra så gott man kunde och bara köra.

"Kanske lite övertänd"

Alfred Bergman noterades för två byten och en istid på 54 sekunder. Och han satte avtryck direkt i första inhoppet med en styrning som var nära att leta sig in i mål. Som grädde på moset fick han sedan med sig en utvisning som gav FBK ett powerplay.

En bra start.

– Ja, verkligen. Det var skitkul. Jag trodde att jag skulle styra in pucken där men fick åka ner och gräva i hörnet istället. Men jag gillar det, säger Bergman med ett skratt.

Hur var känslan inför nedsläpp?

– Jag satt och förberedde mig och följde mina rutiner som jag alltid gör. Jag var väl kanske lite övertänd. Jag ville gärna in och spela, men jag visste inte när. Det tog ändå halva matchen innan jag fick komma in. Så det var bara att sitta och vara beredd och så fick jag chansen.

En chans han tog vara på. Det blev en lyckad debut för Bergman som gav motivation.

– Ja, man är här och nosar nu.

Artikeltaggar

Alfred BergmanFärjestad BKFärjestad BK HerrGereon DahlgrenIshockeySHL

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare