Beröm till FBK-talangen: ”Han är beslutsam, tuff och orädd”

Publicerad:
FBK:s assisterande tränare Gereon Dahlgren berömmer till Alfred Bergman som gjorde SHL-debut mot Brynäs. Foto: FREDRIK KARLSSON

Han gjorde SHL-debut i Färjestads hemmamatch mot Brynäs.

Efteråt fick Alfred Bergman mycket beröm av FBK:s assisterande tränare Gereon Dahlgren.

– Han har definitivt karaktären och attityden för att komma väldigt långt i sin karriär, säger Dahlgren.

FBK-forwarden gjorde SHL-debut: "Det var skitkul"

Färjestad förlorade hemmamatchen mot Brynäs med 2–3 på övertid. Men det fanns ändå saker att glädjas åt den här kvällen.

För FBK-talangen Alfred Bergman gjorde SHL-debut. Det blev två byten och en istid på 58 sekunder där den 18-årige forwarden hann sätta avtryck.

– Jag gillar hans inställning. Han kör. Han är tuff, han är oöm liksom. Så det var kul att få ge honom några byten där så att han fick känna på och ha en upplevelse att bygga vidare på, säger Färjestads assisterande tränare Gereon Dahlgren.

Färjestads forward Alfred Bergman, född 2002, gjorde SHL-debut hemma mot Brynäs.
Färjestads forward Alfred Bergman, född 2002, gjorde SHL-debut hemma mot Brynäs. Foto: FREDRIK KARLSSON

"Han tog för sig"

Alfred Bergman var dessutom inte långt ifrån att direkt ta sig in i poängprotokollet.

– Han var nära att peta in pucken där på en styrning efter bara någon sekund på isen. Sedan fick han med sig en utvisning och tacklades. Han tog för sig och det var som att han fick chansen och visade att ’här är jag, jag vill synas och jag vill vara delaktig’, berömmer Dahlgren och fortsätter:

– Nu har vi en till junior som är med och fick känna på det här och fick en morot för att fortsätta att jobba och utvecklas och vilja ha mer av det här.

Hur bra kan han bli?

– Det är som alla unga. Alfred har världens möjligheter att bli bra helt enkelt. Det är jättesvårt att svara på. Men han har definitivt karaktären och attityden för att komma väldigt långt i sin karriär.

Vad är han största styrkor?

– Det är karaktären. Han är beslutsam, tuff och orädd i situationer. Han använder sin stora kropp och utnyttjar den på ett väldigt bra sätt. Sedan är han inte så tokig i avslutningslägen heller.

Nilsson årets sista FBK-målskytt: "Något att bygga vidare på"

Artikeltaggar

Alfred BergmanFärjestad BKFärjestad BK HerrGereon DahlgrenIshockeySHL

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare