Löfven i Gallerian i julhandeln

Politik | Coronaviruset
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Statsminister Stefan Löfven (S) uppmanade folk att undvika trängsel. Den 20 december besökte han Gallerian i Stockholm. Arkivbild.
Foto: Jonas Ekströmer/TT
Inte bara justitieminister Morgan Johansson (S) har gett sig ut i julhandeln, i strid med de rådande rekommendationerna. Bara två dagar efter det att statsminister Stefan Löfven uppmanade svenska folket att undvika trängsel sågs han själv i Gallerian i Stockholm, skriver Expressen.

Den 20 december besökte Löfven Gallerian.

– Han var där i ett noga planerat ärende, säger Mikael Lindström, Löfvens pressekreterare till Expressen.

På presskonferensen den 18 december uppmanade regeringen alla att undvika trängsel.

– Jag hoppas och tror att alla i Sverige förstår allvaret, sade statsministern då enligt tidningen.

Justitieminister Morgan Johansson besökte under mellandagarna ett köpcentrum i Lund. Han har i efterhand beklagat besöket och kallat det "oförsiktigt". Något som även statsministern skrev under på.

Pressekreterare Mikael Lindström säger till Expressen att Löfven inte var i Gallerian för att köpa julklappar och säger att han inte "kan gå in på ytterligare detaljer".

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

REKOMMENDERAT FÖR DIG