Hoppa till huvudinnehållet

Wilhelm Westlund om värsta bortaarenan: "Ingen bra känsla där"

Publicerad:
Ålder: 25 • Plats i laget: Back • Spelade matcher: 26 • Mål: 1 • Assists: 8
Ålder: 25 • Plats i laget: Back • Spelade matcher: 26 • Mål: 1 • Assists: 8 Foto: Kajsa Juslin

Efter att ha missat förra matchen mot Mora på grund av sjukdom är Wilhelm Westlund tillbaka i laguppställningen. Här berättar backen, bland annat, om vad han fick i julklapp och vad han hade för favoritlag som barn.

1) Vad fick du i julklapp?

– Lite kläder och ganska många saker till dottern som är 5,5 månad gammal. Jag fick också ett tyngdtäcke.

2) Vad måste finnas på julbordet?

– Det är julskinka och vörtbröd!

3) Det är ju snart dags för nyår, har du några speciella planer? Nyårslöfte?

– Det blir lugnt, middag hemma med brorsan och hans fru. Jag har ansvaret för förrätten men har inte bestämt vad jag ska göra ännu. Något nyårslöfte har jag inte.

4) Om du inte spelat ishockey, vad hade du gjort då?

– Då hade jag nog jobbat som naprapat. Man har ju haft en del skavanker genom åren och jag tycker att det är intressant att se hur kroppen fungerar.

5) Du är uppvuxen i Stockholm, är du en storstadsmänniska?

– Jag bodde där fram till gymnasiet. Jag skulle väl inte säga att jag är en storstadsmänniska. Familjen bor lite utanför Stockholm och jag var väldigt sällan inne i stan.

6) Vad måste finnas i ditt kylskåp?

– Jag äter kvarg till frukost så det är väl mitt svar. Oftast naturell men ibland med vaniljsmak om jag vill lyxa till det.

7) Har du något favoritlag i någon sport, vilket och varför?

– Nu har jag ju spelat i några lag men när jag var liten höll jag alltid på Färjestad. Min pappa är från Karlstad och banade vägen. I NHL är det Colorado som gäller.

8) Ett lag som du draftades av 2013...

– Ja, precis. Det var ju extra stort att bli draftad av just Colorado. Det var jättekul att få komma över dit och det är upplevelser man har tagit med sig.

9) Vilken bortaarena i hockeysverige ogillar du mest?

– Jag måste nog säga Almtunas. Det är kallt i omklädningsrummen och även kallt i själva hallen. Jag har ingen bra känsla där.

10) Om du skulle tillbringa en vecka inlåst med en spelare i laget, vem hade du valt?

– Jag hade nog valt "Gurra" där. Han är jäkligt rolig och får man skratta mycket hade tiden gått fort.

11) Du pendlar från Karlstad/Hammarö i princip varje dag tillsammans med Stefan Stéen, Henrik Björklund, Gustaf Thorell och Victor Berglind, hur är det?

– Det fungerar bra tycker jag. Vi har bestämda platser och går efter ålder. Det är "Gurra" och "Björka" i framsätet. Det hade nog varit värre att pendla om jag hade åkt själv.

12) Din poängproduktion har varit något sämre hittills denna säsong, vad beror det på?

– Det är väl något som jag känt och vet om. Jag trodde kanske inte heller att jag skulle göra lika många poäng. Förra året gjorde jag ändå 38 poäng. Det handlar ibland om lite marginaler men jag försöker inte att tänka på det så mycket.

13) Nu väntar Timrå på tisdagskvällen, ett lag ni har svårt för, vad krävs för att vinna?

– Det är helt klart ett bra lag och det har de visat hela året. Vi måste vara på tå från start och göra bättre första perioder. Det ska bli en rolig match som jag ser fram emot.

Artikeltaggar

BIK KarlskogaBIK Karlskoga A-lagIshockeyWilhelm Westlund

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.