Kalle Anka ökade med en miljon tittare

Nöje/Kultur
PUBLICERAD:
Inte sedan 1997 har så många sett "Kalle Anka och hans vänner önskar god jul". Arkivbild.
Foto: Pontus Lundahl/TT
"Kalle Anka och hans vänner önskar god jul" sågs i år av 4 480 000 tittare på julafton, enligt SVT.

Det är mer än en miljon fler än förra året. Och inte sedan 1997 har lika många tittare bänkat sig framför tv-apparaterna vid 15-tiden.

Enligt SVT:s siffror såg nästan sju miljoner svenskar något från SVT under julafton. 2 697 000 tittare såg julvärden Lars Lerin traditionsenligt tända ljuset, och 2 925 000 såg honom efter Kalle Anka.

"I år har många inte kunnat fira julafton med nära och kära som de brukar. Då blir tv:n extra viktig som sällskap och hopp. Tack Lars Lerin för all värme och klokskap och ett stort tack till alla tittare som har hört av sig", säger SVT:s vd Hanna Stjärne i ett pressmeddelande.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.