Hoppa till huvudinnehållet

"Leo" vågar mer och mer

Publicerad:
Alexander Leandersson.
Alexander Leandersson. Foto: Idrottsfoto.com

BIK-backen Alexander Leandersson hade inte gjort mål på 645 dagar när han slog till i Södertälje i höstas. I lördagens vinstmatch mot Mora stod han för säsongens tredje fullträff. Strax efter att han passat till 1–0.

På hela förra säsongen blev det nio passningspoäng på 50 matcher för den nu 23-årige Karlskogakillen. Det här spelåret, efter 27 omgångar, är han redan uppe i sju poäng via tre mål och fyra målgivande passningar.

Och det är belöningen för att han "går med" i allt större utsträckning i offensiven. Från att tidigare nästan enbart varit en stabil och pålitlig spelare i egen försvarszon.

Självförtroende

– Det handlar mycket om självförtroende, om att våga följa med upp i anfallen. Jag känner att jag mer och mer har modet att göra det nu, säger han.

När BIK gjorde första målet i Mora var han i högsta grad inblandad efter att ha fått pucken från Axel Bergkvist och serverat målskytten Gustaf Thorell en utmärkt passning från sin position på vänstersidan.

– Jag hade bra fart in mot kassen när Bergkvist spelade till mig. Jag såg "Gurras" blad och sökte det, berättar Leandersson.

– Det var en riktigt bra passning, berömmer Thorell.

Sologenombrott

När BIK gjorde sitt andra mål var det Aleksi Rekonen och Tor Immo som inledde anfallet men därefter skötte "Leo" det mesta på egen hand från mittzonen.

– "Reko" spelade till Tor och jag fick pucken när jag kom i bra fart. Den Moraforward som backcheckade på mig gick över mot Tor så jag fick en yta. Jag vet inte om jag kan ha fått ett slag på klubban när jag var förbi backarna men pucken gick i alla fall in perfekt.

BIK tappade i andra perioden till underläge med 3–4 men strax innan pausen kom Leandersson i ett fint läge efter att ha frispelats av Sebastian Fakt.

– Om jag bara fått upp pucken lite mer hade det nog blivit mål, för det var ett riktigt drömläge, säger Leandersson som kom in från höger och sköt ett skott som målvakten kunde göra en benparad på.

Utropstecken

Leandersson tycker att det var skönt och stärkande att vända tillbaka i tredje perioden och vinna med 5–4.

– Både första och tredje perioden var bra från oss. Andra var däremot ett frågetecken.

Däremot är det ingen tvekan om att han själv, allt mer tydligt, är på väg att bli ett utropstecken i BIK:s hockeyallsvenska lag.

BIK Karlskoga vann svängig matchHuvudroll för Thorell när BIK vände och vannBIK-tränaren nöjd med moralen

Matchfakta

Tabellen

Artikeltaggar

Alexander LeanderssonBIK Karlskoga A-lagHockeyallsvenskanIshockey

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.