Everberg fixade Rögleseger

Ishockey
PUBLICERAD:
Dennis Everberg blev tvåmålsskytt mot Leksand. Arkivbild.
Foto: Anders Bjurö/TT
Ishockey (TT)
Dennis Everberg visade vägen och fixade en efterlängtad Rögle-seger med sina två mål. Man besegrade till slut Leksand med 3–1.

Rögle kom till bortamötet med Leksand med två raka snöpliga uddamålsförluster i bagaget. Mot Leksand öppnade Rögle starkt. 3.30 in i första perioden tog man ledningen genom Dennis Everberg.

När Rögle sedan i början av mittenperioden utökade så var det åter genom Everberg som fick tag på en retur och kunde lyfta in pucken till 2–0.

I mitten av andra perioden reducerade Leksand genom Marek Hrivik. Men Rögle replikerade och utökade när Adam Tambellini fångade upp en felpass från Leksand och distinkt skickade in 3–1.

Den tredje perioden fortgick i ett något lunkande tempo. En situation som stack ut var när Leksands nyförvärv Carter Ashton, som gjorde sin första match i Leksandströjan, var nära på att skapa ett riktigt farligt läge genom att ta sig in i anfallszon med flera snabba dragningar.

Med fyra minuter kvar plockade Leksand ut målvakten för att försöka jaga en reducering. Då fick bland andra just Carter Ashton ett farligt läge. Men Leksand lyckades inte göra mål trots att man spelade matchen ut i numerärt överläge, så matchen slutade 1-3.

Rögle behåller nu sin serieledning.

-Vi har två matcher innan uppehållet där vi kanske var lite slutkörda mentalt. Idag känns det som att alla är tillbaka på banan igen, säger Dennis Everberg i C More

Oroväckande dock för Rögle var att Adam Edström, som i början av den andra perioden fick pucken på foten, läge satt och hade ont i båset. Några minuter senare visade tv-bilderna hur han fick hjälp att ta sig ut i omklädningsrummet.