Större vattenläcka i Degerfors – spara på vattnet

Nyheter
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Degerfors kommun uppmanar invånarna att spara på vattnet på grund av en vattenläcka.
Foto: CHRISTINE OLSSON / TT
Degerfors drabbades av en större vattenläcka på juldagen. Bruket, Agen och centrum berördes främst. Degerfors kommun kunde hitta och laga läckan på annandagen.

Vattenläckan är nu lagad. Läs mer här:

Degerfors kommun gick vid 20.45-tiden på juldagen ut med information på sin facebooksida om vattenläckan. Kommunen uppmanar boende i områdena Bruket, Agen och centrum att hushålla med vattnet.

"Undvik att duscha, diska och spola vatten i onödan", skriver Degerfors kommun.

Missfärgat och dåligt tryck

Vattnet kan även vara missfärgat eller ha dåligt tryck i övriga delar av kommunen, enligt driftjouren.

– Det går att dricka vattnet. Det är inte hälsofarligt. Alla invånare ska ha vatten i kranarna men det är dåligt tryck eller missfärgat på grund av läckan, säger Stefan Solberg.

Körs vattentankar ut?

– Om läckan inte kan lagas under lördagsförmiddagen kör vi ut vattentankar, säger Stefan Solberg.

Fortsätter lördag morgon

Driftjouren larmades ut under juldagskvällen för att lokalisera läckan. Arbetet lades dock ned för vid 21:15-tiden på juldagen på grund av mörkret.

– Det är som att leta efter en nål i en höstack på grund av mörkret. Vi åker ut direkt lördag morgon när det ljusnar. Då ska vi hitta läckan, stänga av ledningen tillfälligt och åtgärda så snabbt det är möjligt, säger Stefan Solberg.

Läckan lagad

Vattenläckan kunde hittas och lagas av kommunens driftjour vid 09:45-tiden på annandagen.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.