Hoppa till huvudinnehållet

Fyrling för Björn Goop

Publicerad:
Björn Goop hade stora framgångar på Mantorp under onsdagskvällen.
Björn Goop hade stora framgångar på Mantorp under onsdagskvällen. Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD

Björn Goop valde att tillbringa uppesittarkvällen på Mantorpstravet och det med gott resultat.

Han vann nämligen fyra lopp varav två inom V75. De togs med egentränade Zeta Kronos och Cruise från det egna stallet.

Den förstnämnda kördes offensivt och det kostade under tio första halvvarvet för att komma till spets. Väl där fick Björn dämpa tempot och hade krafter kvar att rycka vid upploppets början och vann med flera längder.

– Hon har ett väldigt driv och det var starkt av henne att vinna efter den snabba inledningen, sa Björn som rankar 2020 som sitt bästa år i karriären.

Årets sista lopp på östgötabanan bjöd på en rejäl överraskning för det är ovanligt att Goop ger 30 gånger som vinnare. Efter en resa i vinnarhålet blev det lucka på upploppet i tillräckligt god tid för att Björn med Cruise skulle hinna förbi spårande Bravo Santana.

Vann de två första

Goop inledde också kvällen på bästa sätt genom att vinna sina två första lopp.

Först som lånekusk bakom Solkattens Ferrari som tränas av Anna Forsell. Ett lopp i dödens bekom inte fyraåringen som tog sin andra seger i karriären. Tvåa blev Bengt Bergs Zenato som blev lite störd på sista bortre långsidan och därför fick aldrig Carl Johan Jepson någon segerkänsla.

Goops andra seger var mycket imponerande. Egentränade Global Bellicosa tackade från dödens för sällskapet på sista bortre långsidan och var sedan i en klass för sig när treårsstoet vann sitt första lopp i karriären.

Monfalcone trea

Carl Johan Jepson var två segrar efter Ulf Ohlsson i championsstriden. En marginal som Ulf utökade i V75-inledningen som han vann med Marschall Match i ett lopp där Peter Strömberg blev trea med Monfalcone efter en resa i tredje invändigt.

Efter två ytterligare favoritsegrar Ole (Rickard N Skoglund) och Global Warrior (Peter Untersteiner) var värdet på V75 blygsamma 110 kronor.

Erik Adielsson spetsvann sedan med Amazing Moment innan kvällens första skräll var ett faktum.

Adrian Kolgjini var nämligen överlägsen med knappa 30-oddsaren Upstate Face i ett lopp där favoriten Bacchus L.I. körd av Carl Johan Jepson blev trea.

Artikeltaggar

Björn GoopCarl Johan JepsonMantorpPeter StrömbergTravV75

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.