Hoppa till huvudinnehållet

S vill ha regional hjälplinje för psykisk ohälsa

Publicerad:
Socialdemokraterna vill att regionen ska starta en hjälplinje för psykisk ohälsa. Personen på bilden har inget samband med artikeln.
Socialdemokraterna vill att regionen ska starta en hjälplinje för psykisk ohälsa. Personen på bilden har inget samband med artikeln. Foto: Jessica Gow/TT

Skapa en regional hjälplinje för psykisk ohälsa och för att förebygga självmord.

Det föreslår Socialdemokraterna i Region Värmland.

För snart ett år sedan las den Nationella hjälplinjen ner. Den tog emot ungefär 30 000 samtal om året.

Nu föreslår fem socialdemokratiska politiker i Region Värmland att regionen ska inrätta en egen hjälplinje för psykisk ohälsa och för att förebygga självmord, som en del av 1177. Här ska människor som lider av psykisk ohälsa kunna få stöd och vägledning.

Förslaget är undertecknat av Mats Sandström, Daniel Schützer, Linda Johansson, Monika Bergkvist Andersson och Eva-Lotta Härdig Eriksson.

Artikeltaggar

Daniel SchützerMats SandströmPolitikPsykisk ohälsaRegion VärmlandSjälvmordSocialdemokraternaVård och omsorgVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.