Har inte smartphone – svårt att hitta parkering

Insändare
PUBLICERAD:
Insändarskribenten har åsikter p-möjligheterna i Karlstad.
Foto: Jurek Holzer / SvD / TT
Trots dessa tider och restriktionerna som getts, finns tillfällen då man av någon anledning måste in till stan.

För att undvika kollektivtrafik tog jag därför bil in i lördags.

Gripengaraget är det smidigaste parkeringshuset i hela Karlstad enligt min åsikt, där parkerar jag alltid.

Av två parkeringsautomater har den ena krånglat i flera år och nu varit ur funktion i flera månader. Den andra har börjat krångla då och då.

I lördags var en sådan dag när den krånglade och det inte fungerade att betala med varken kort eller kontanter. Vi var fyra personer som försökte parkera med kort utan lycka!

Jag fick åka till Sandgrundsparkeringen på andra sidan gatan. Delen närmast rondellen har tidigare haft två automater, då parkeringen är relativt stor. Nu helt plötsligt har de tagit bort den ena, med anledning att uppmuntra digital betalning via app.

Den andra var ur också ur funktion!

Jag fick leta runt halva Karlstad efter en parkering som tog kort, då jag inte har en smartphone och inte kan betala med Easypark.

Då Sveriges regering, trots nya kontanter för bara 4-5 år sedan, vill ta bort all brukning av kontanter, kan jag förstå att det även gäller parkeringsautomater, men att ta bort kortbetalning också?

Hur kan man göra det?

Det är ett själviskt sätt att exkludera de i samhället som inte har smartphones!

Ja, majoriteten av befolkningen har smartphones, men en majoritet innebär inte 100 procent! Sov ni igenom hela matten i skolan eller?

Ska jag som inte har en smartphone och därför inte kan betala med Easypark inte få parkera längre? Tvingas betala 800 kronor i böter varenda gång jag måste in till stan för att så många kortbetalningsparkeringar tagits bort?

Inte rättvist! Inte okej!

Tills den dagen man kan garantera att samtliga medborgare i landet har tillgång till en smartphone är det fruktansvärt att ta för givet att alla har det!

Skärp er!

CASH IS KING

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.