Ekman presenterar festivalkoncept för Borlänge

Publicerad:
Patrik Ekman blickar fram mot en festivalsommar med återköpsrätt. Foto: Pressbild

Alive Festival är namnet på den festival som Ekman Event kommer att arrangera i Borlänge via dotterbolaget Dala Live. Festivalen ska ersätta Peace & Love som gick i konkurs redan innan corona slog till.

Namnet Alive kommer från känslan man vill förmedla. Känslan när man står i publikhavet och förtrollas av sin favoritartist. Patrik Ekman räknar med att kunna presentera någonstans mellan 30 och 40 akter till festivalen:

– Några har vi redan skrivit kontrakt med redan och väntar in fler besked efter årsskiftet, men vi släpper allt samtidigt under nästa år.

Helt klart är i alla fall att det blir en medverkan av Dalapop, som är ett regionalt resurs- och produktionscentrum till stöd för aktörer inom populärmusiken i Dalarnas län.

Eftersom Patrik Ekman har jobbat tillsammans med Dalapop i andra sammanhang tidigare var det naturligt att bjuda in till ett samarbete. Ett samarbete som uppskattas av båda parter.

– Professionella speltillfällen för regionala artister växer inte på träd vilket gör att vi är oerhört glada att kunna samarbeta med Alive, säger Daniel Olsson, verksamhetsledare på Dalapop.

Att ge sig i kast med att arbeta med en ny festival mitt under en pandemi är förstås inte riskfritt. Patrik Ekman väljer som vanligt att vara optimistisk och tror att det ska kunna gå att genomföra en festival i sommar. De datum som är satta är 8 till 10 juli.

En stor nyhet i sammanhanget är att Ekman Event i samarbete med Tickster har tagit fram en ny typ av biljett som är garanterat fullt återbetalningsbar om det skulle visa sig att pandemin sätter stopp för en festival i sommar. Konceptet kallas Tryggt biljettköp och finns på alla biljetter som släpps.

– En av våra viktigaste värderingar är att våra besökare och biljettköpare ska känna sig trygga. I den orostid som finns idag där vi inte vet hur festivalsommaren 2021 blir så vill vi förmedla trygghet för alla de som väljer att tro på framtiden och det fantastiska musik- och kulturliv som finns i Sverige, avslutar Patrik Ekman.

Artikeltaggar

BorlängeKristinehamnNöje/KulturPatrik Ekman

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare