Hoppa till huvudinnehållet

Bubbel från Byrån: En julhälsning, icke en kränkning

Publicerad:
För var någonstans förutom i DN-skrapan skulle någon få för sig att God Jul kunde vara kränkande, undrar Byrån.
För var någonstans förutom i DN-skrapan skulle någon få för sig att God Jul kunde vara kränkande, undrar Byrån. Foto: Henrik Montgomery/TT

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Har regeringen medvetet bett myndigheterna skicka ut ett undermåligt sms för att därefter låta kritikerna göra jobbet, undrar Byrån.

Ledarredaktionen på Dagens Nyheter (en Stockholmstidning) har nyligen dementerat att det skulle vara kränkande att säga god jul. Det stärker byråns uppfattning om att DN skriver ledare för det egna fikarummet. För var någonstans förutom i DN-skrapan skulle någon få för sig att God Jul kunde vara kränkande? God jul.

Sms-regeringen

Är regeringen smartare än den verkar? Det omtalade sms:et som skickades ut till alla abonnenter fick hård kritik. Meddelandet innehöll ingen matnyttig information om hur spridningen av coronaviruset skulle stoppas, utan bara en indirekt hänvisning till Krisinformation.se.

Men på Twitter tackar digitaliseringsminister Anders Ygeman (S) för den omfattande debatten, som han menar har spridit budskapet om smittspridningen. Har regeringen medvetet bett myndigheterna skicka ut ett undermåligt sms för att därefter låta kritikerna göra jobbet?

Ljus i mörkret

December 2020 har varit ovanlig mörk. Både i händelseutveckling och i brist på soltimmar. Så här ger Byrån förslag på tre ljusglimtar att glädjas över: du skaffade inte en Tegnell-tatuering då det var poppis, du är inte kommunikationschef på Centerpartiet och du är inte logistikchef på Postnord.

En ilsken välgörare

Det lönar sig när politiker gör människor arga. Åtminstone för välgörenhetsinsamlingen Musikhjälpen. Socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi (S) har nämligen provocerat fram bud på över 120 000 kronor för hans erbjudande om en promenad med fika i skogen.

Enligt SVT (7/12) är det dock inte Shekarabis största beundrare som ligger bakom de höga summorna, utan förargade pokerspelare som är missnöjda med ministerns begränsningar på spelmarknaden. Det återstår att se vem som spelar sina kort rätt i skogen.

Svenska Nyhetsbyrån

Artikeltaggar

Anders YgemanArdalan ShekarabiCenterpartietCoronavirusetDagens NyheterJulKrisberedskapMusikhjälpenPostnordSigneratSocialdemokraternaSVTTwitterVälgörenhet