Brexitshopping än en gång

Signerat
PUBLICERAD:
Brexithandlat in i det sista.
Foto: Mark Lennihan/AP

Årsskiftet närmar sig och i dagarna pågår förhandlingar mellan EU och Storbritannien för att undvika en hård Brexit då övergångsreglerna löper ut. Förra året då det också fanns hot om att Storbritannien skulle krascha ut ur EU, med allt vad det betyder av tullar och gränskontroller, så passade jag på att e-handla en del, mest böcker och dvd- och bluray-skivor. Utan EU:s tullfrihet blir det ju ohemult dyrt.

Och nu hotar som sagt en hård Brexit igen, och nu är det mer allvar eftersom Storbritannien faktiskt lämnat EU. Så jag har fått Brexit-shoppa än en gång (från brittiska Amazon, den svenska är värdelös) och fick en ordentlig leverans i början av veckan.

Henrik L Barvå

Politisk redaktör

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.