Hoppa till huvudinnehållet

Polis som körde med 2,54 promille får behålla jobbet

Publicerad:
En polis som stoppades av kollegor i norra Dalsland och konstaterades rattfull får behålla jobbet. Arkivbild.
En polis som stoppades av kollegor i norra Dalsland och konstaterades rattfull får behålla jobbet. Arkivbild. Foto: ANNA ERIKSSON / TT

Den polis som körde bil med 2,54 promille i blodet i norra Dalsland får behålla jobbet.

En polis i Västsverige erkände brottet att ha kört bil med 2,54 promille alkohol i blodet och dömdes till två månaders fängelse. Det ska ha inträffat den 17 februari i år. Polisen kom under färden över i fel körfält upprepade gånger och krockade nästan med ett vägräcke. Efter bedömning beslutar polisledningen att polisen får behålla sitt jobb. Enligt personalansvarsnämnden lider hon av ett alkoholberoende, men prognosen från rehabiliteringen uppges vara god.

Artikeltaggar

AlkoholismBrott & blåljusDalslandNyheterPolisenRattfylleri

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.