Italienskt som passar till julbordets kallskurna

Mat & dryck
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Sofia Ander
Ruché ni vet. Eller kanske inte. För att vara ärlig så har jag ingen större koll på denna italienska druva heller. Men vi ska inte skämmas för det.

Ruché är ytterst lokal och odlas troligen enbart i området Castagnole Monferrato utanför staden Asti i Piemonte. I Piemonte är konkurrensen stor bland druvor. Snacka om att hamna i druvskuggan där, särskilt med tanke på nebbiolo. Men faktum är att ruché och nebbiolo har vissa likheter.

Här finns en lätthet, spröda tanniner, vilda örter, söta röda bär, sirliga syror och livfulla mineraler. Åtminstone i den trevliga nyheten Portacomaro som ligger i det fasta sortimentet från och med den 1 december. Testa till julbordets kallskurna i form av rökta korvar och julskinka. Eller pastapausen i julstöket.

Portacomaro Ruchè di Castagnole Monferrato hittar du i över 120 butiker.

Nr: 2527, fast sortiment

Druvor: 100 % ruché

Pris: 149 kr

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.