Över 500 vill hjälpa till med vaccineringen

Vård & omsorg
PUBLICERAD:
Foto: Peter Bäcker
Fler än 500 personer vill hjälpa till med vaccineringen mot covid-19.

– Jag är väldigt glad över att så många vill bidra och hjälpa oss i hälso- och sjukvården, säger Lena Gjevert, hälso- och sjukvårdsdirektör.

I början av 2021 inleder Region Värmland vaccineringen mot covid-19. Som ett led i planeringen av arbetet har regionen gått ut med en bred rekrytering för att hitta personer som vill hjälpa till med vaccineringen. och det är mångasom vill hjälpa till. Hittills har runt 500 personer meddelat sitt intresse att hjälpa till. Det rör sig om sjuksköterskor, läkare, apotekare eller receptarier, vårdadministratörer och undersköterskor.

– Det är tuffa tider för hela samhället, men här ser vi ett fantastiskt exempel på medmänsklighet och en vilja att ställa upp för varandra. Det gör mig oerhört glad att över 500 vill hjälpa oss i hälso- och sjukvården och bidra i arbetet med vaccineringen, säger Lena Gjevert, hälso- och sjukvårdsdirektör.

– Förberedelserna pågår för fullt för att vi ska kunna genomföra en effektiv och säker vaccineringskampanj, säger Anders Nordmark, vaccinsamordnare.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.