Hoppa till huvudinnehållet

Lovvärt lovprogram runt jul och nyår

Publicerad:
Årets vinterlov bjuder på många höjdpunkter, men om det blir så här roligt i Sättrabacken runt jul och nyår återstår att se.
Årets vinterlov bjuder på många höjdpunkter, men om det blir så här roligt i Sättrabacken runt jul och nyår återstår att se. Foto: NKP-arkiv

Årets vinterlovsprogram ser lite annorlunda ut på grund av corona. Men det finns ändå många godbitar att välja på för alla långlediga.

Uppe på Björkvallen kan man spela frisbeegolf. Någon skridskoåkning inomhus blir det tyvärr inte i år, men man kan alltid hålla tummarna för att det blir tillräckligt kallt för att man ska kunna spola upp en utomhusrink.

Både KFUM:s fritidsgård och fritidsgården Bygget kommer att hålla öppet under lovet, men med begränsade öppettider och endast för högstadieelever på grund av covid-19.

Fram till nyår kan man välja att delta i tävlingen #Lovekristinehamn. Tävlingen, som äger rum på Instagram, har enkla regler. Så fort man besöker en lokal restaurang, köper takeaway eller äter något med minst en lokal råvara ska man använda hashtaggen #Lovekristinehamn för att ha en chans att vinna ett besök på ett café eller en restaurang. Ju oftare desto bättre, hälsar Visit Kristinehamn.

Ett tips kan vara att besöka stadsbondgården i Östervik där man kan strosa runt bland gårdens djur, som hästar, får och alpackor. Man kanske vill ta med sig en matsäck eller grilla vid grillplatsen.

Med hjälp av appen StorySpot får man fri tillgång till spökhistorier och andra spännande berättelser när man besöker vissa platser, som till exempel Järnleden eller Gustafsviks herrgårdspark. En annan aktivitet som blandar digitala upplevelser med frisk luft är jullovsjakten, där man ska besöka 12 olika platser i kommunen för att bland annat scanna en QR-kod och svara på frågor. Man kan vinna fina priser.

Den 30 december kan man besöka Kristinehamns historiska museum och delta i en workshop i barnboksillustration med illustratören Malin Kjernsby. Den 7 januari kan man dessutom få testa att göra sitt eget vänskapsarmband på konstmuseet tillsammans med Rebecca Nilsson från RN Hobby. Båda dessa aktiviteter riktar sig till barn mellan 8 och 12 och 9 och 12 år, och föranmälan krävs.

Förutom detta kan man testa orientering, julpyssla, se på film och låna sportutrustning på Fritidsbanken.

Fullständigt program finns på kommunens hemsida.

Artikeltaggar

BjörkvallenFritidsbankenKFUMKristinehamns kommunMotion och hälsaSportVisit Kristinehamn

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.