Grumsföretagen har bäst tillväxt i länet

Näringsliv
PUBLICERAD:
Maria Röhr, näringslivschef i Grums, kan glädjas över ytterligare en utmärkelse för företagsklimatet i kommunen.
Foto: Öyvind Lund
Företagen i Grums kommun har bästa tillväxten i Värmland - för andra året i rad. Säffle och Kristinehamn kommer tvåa och trea.

Priset Bästa tillväxt, som delas ut av kreditupplysningsföretaget Syna, utgår helt från företagens bokslut.

Syna mäter tre olika kriterier i alla aktiebolag i Sverige och ser hur dessa förändras mellan de två senaste boksluten. Utmärkelsen går till den kommun i varje län som har störst andel företag som nyanställer, ökar sin omsättning och går med vinst.

"På så sätt skapas ett tillväxtindex som gör att kommunerna i ett län kan jämföras med varandra", skriver Syna i ett pressmeddelande..

– Att Grums toppar i Värmlands län är extra roligt eftersom det är andra året i rad man gör det, säger Harald Stjerna, partner på Syna.

Idogt arbete

– Det visar att man med idogt arbete och målmedvetenhet kan skapa ett bra näringslivsklimat. Vi menar också att en kommun blir stabilare om det finns en bred tillväxt snarare än om enstaka företag växer mycket.

– Kampen om förstaplatsen var i år, precis som tidigare år, knivskarp. Det visar att näringslivet i många kommuner utvecklas väl och att det finns många välskötta företag och en stark entreprenörsanda i Sverige. Det bådar gott för framtiden.

"Duktiga företagare"

– Många av våra företag går bra, har ökat sin omsättning och nyanställt. Det visar att vi har duktiga företagare med ett långsiktigt perspektiv och företag som står på en stabil grund, viktigt för att också klarar av sämre tider, säger Maria Röhr, näringslivschef i Grums, i pressmeddelandet.

– Därför är det i första hand våra företagare som ska ta åt sig äran för att vi för andra året i rad toppar Bästa tillväxt i Värmland. Jag tror och hoppas att näringslivsklimatet i kommunen ska sporra fler att ta steget att starta eget, men också att fler företag ska välja att etablera sig hos oss.

I september rapporterade NWT om att Grums kommun var etta i Värmland i Svenskt näringslivs undersöknings rankning över kommunernas näringslivsklimat.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.