Hoppa till huvudinnehållet

Bokdagar i Dalsland utökar sommarfestivalen

Publicerad:
Förra årets upplaga av Bokdagar i Dalsland. Pressbild.
Förra årets upplaga av Bokdagar i Dalsland. Pressbild. Foto: Basel Khalas

Festivalen Bokdagar i Dalsland utökar sin sommarfestival år 2021, från två till fyra dagar. Nästa år kommer man att genomföra evenemangsdelar i Håverud, Fengersfors och vid Tollebols kvarn.

Festivalen, som fyller 20 år i år, tvingades på grund av pandemin att gå över till digitala evenemang, och de totalt åtta livesändningarna man har hållit på sociala medier har haft över 15 000 visningar totalt. Inför 2021 hoppas man dock på att kunna hålla en fysisk festival.

"Vi hoppas att vi ska kunna välkomna publik på plats vid våra evenemang om en inte alltför avlägsen framtid. Förhoppningsvis kan vi göra det redan i sommar till vår stora sommarfestival. Det vore fantastiskt", säger verksamhetsledaren Victor Estby i ett pressmeddelande.

Bokdagar i Dalsland arrangerades för första gången år 2000, då i dalsländska Mellerud. Verksamheten består numera av bland annat författarkvällar året om, en Nordisk novellfestival, skrivarkurser och bokskåp.

(TT)

Artikeltaggar

Bokdagar i DalslandDalslandFengersforsHåverudMellerudNöje/KulturVictor Estby

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.