Hoppa till huvudinnehållet

BIK-förlust i Gustaf Thorells comeback

Publicerad:
Gustaf Thorell var tillbaka på isen igen efter hjärnskakning.
Gustaf Thorell var tillbaka på isen igen efter hjärnskakning. Foto: Ola Gustafsson / Frilansfotograferna

Efter en dryg månads skadefrånvaro var Gustaf Thorell tillbaka på isen när BIK Karlskoga förlorade mot Västerås med 2–3 efter förlängning.

– Jag är helt slut, säger centern.

Det var i hemmamatchen mot Tingsryd 18 november som Gustaf Thorell fick en tackling som slutade med en hjärnskakning.

– Jag minns ingenting av själva smällen och har inte sett den i efterhand. Det är ingen ful tackling. Bara olyckligt. Skulle en sådan tackling ske någon annanstans på isen skulle det inte vara någon fara. Jag hade otur, säger Thorell.

Hur har du mått?

– Jag låg och sov en vecka i sträck. Trötthet, illamående och huvudvärk. Det var värst i början men jag kom ändå ganska lindrigt undan. Det gick fort när det började vända.

Hur orolig har du varit?

– Det är klart att man får sig en tankeställare när man mår dåligt i så många dagar. Jag får ta det försiktigt. Jag vet inte hur många smällar man kan få. Det drabbar vissa värre än andra. Jag har ingen jättehistorik av hjärnskakningar som tur är.

– Det är viktigt att hålla sig positiv och inte ligga och tänka för mycket. Jag försökte att hitta vardagen ganska snabbt. Jag är väldigt tacksam över stöttningen som jag har fått. Det är väldigt många som har hört av sig.

Thorell gick direkt in i förstakedjan i hemmamatchen mot Västerås tillsammans med Linus Karlsson och Henrik Björklund.

– Det var skönt att komma in och spela med de två. De drar ett enormt lass offensivt. Jag är verkligen supertrött nu. Man får tänka efter mycket och hushålla med energin. Matchtempo är ingenting som går att träna sig till. Det var i alla fall väldigt skönt att vara tillbaka.

BIK stod för en svag inledning på matchen. Gästande Västerås kunde gå till periodvila med en 2–0-ledning.

– De var mycket bättre än oss och sköljde över oss helt och hållet i första.

I den andra perioden var Thorell i allra högst grad involverad i reduceringsmålet.

– Jag såg Linus framför mål och han lyckades få in pucken med en backhand. Ett viktigt mål att få så tidigt i perioden.

"Ganska rättvist"

BIK tryckte på för mer men 1–2 stod sig en bit in i den tredje perioden. När klockan stod på 7.50 satte backen Johan Larsson kvitteringen.

– Efter det tycker jag att det var helt öppet. Vi hade bud på ett segermål men 2–2 var väl ändå ganska rättvist.

Matchen gick till förlängning där Västerås avgjorde genom Jimmie Jansson efter 1.47.

– Det var surt. Jag tycker att vi borde ha fått med oss bonuspoängen.

Artikeltaggar

BIK KarlskogaBIK Karlskoga A-lagGustaf ThorellIshockey

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.