Hoppa till huvudinnehållet

Spetsvinst för Being Jolly

Publicerad:
Mikael J Andersson vann med Being Jolly på Axevalla
Mikael J Andersson vann med Being Jolly på Axevalla Foto: Mikael Solberger

Dagens Dubbel blev till en värmländsk dubbel när Axevalla stod som värd för tisdagskvällens riksspel.

Mikael J Andersson satte dit egentränade Being Jolly som var riktigt bra. Trots att det kostade en 1.14-öppning första halvvarvet i voltstart för att nå ledningen gick fyraåringen bara undan över upploppet och vann på 15,5/2 140 meter, en mycket stark tidsnotering på det krävande underlaget.

Carl Johan Jepson vann i sin tur med lånegodset Milord som fick lika mycket prispengar för sin spurtseger. Triumfen var den 55:e för året för hemmatränaren Eric Martinsson som därtill kört in över fyra miljoner kronor, personliga rekord vad det gäller båda kategorierna.

Annars var tisdagskvällens stora höjdpunkt tvååringsloppet Silverstoet. Svante Båths Glorious U.M. tog hem prischecken på 100 000 kronor efter att bärgat seger trots ett lopp utvändigt ledaren. Stoet har därmed inlett karriären med tre raka segrar och är obesegrad.

Helsystern Firstclass U.M. ville inte vara sämre utan löste loppet därpå. Precis som Glorious U.M. hade hon Ulf Ohlsson som kusk, Svante Båth tränar även där och UM Stable från Umeå är såväl ägare som uppfödare. Vilken toppkväll för samtliga inblandade!

I det första loppet blev det en andraplats för Leif Gustafsson-tränade Jury M.L. tillsammans med Tom Horpestad.

I det tredje loppet slutade Markus Linryd trea med Piglet Pil som tränas av Åbyamatören Allan Åkerman.

Samma placering tog André Bood-tränade Veritas Grif med Carl Johan Jepson i lopp tre.

Artikeltaggar

AxevallaCarl Johan JepsonMarkus LinrydMikael J AnderssonTom HorpestadTravV64

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.