Hoppa till huvudinnehållet

Fröding tolkas i SVT

Publicerad:
Gustaf Fröding är en av diktarna som tolkas i SVT:s serie.
Gustaf Fröding är en av diktarna som tolkas i SVT:s serie. Foto: NWT Arkiv/TT/Pressbild

"På spåret"-aktuella Fredrik Lindström leder SVT:s programserie "Helt lyriskt" som nu återkommer med en ny säsong. Bland de artister som medverkar finns Christian Kjellvander, Sabina Ddbuma, Petra Marklund och Benjamin Ingrosso. Och bland de diktare som tolkas genom musik märks Stig Dagerman, Emily Dickinson och Pär Lagerkvist.

Värmländske Gustaf Fröding ska tolkas av syskonduon Gustaf och Viktor Norén, storebror Gustaf Norén har ett förflutet i bandet Mando Diao som rönt stora framgångar med tonsättningar av bland andra Fröding.

Det första avsnittet av säsongen sänds den 13 januari och avsnittet som uppmärksammar Fröding kommer den 20 januari.

Artikeltaggar

Christian KjellvanderFredrik LindströmGustaf FrödingMando DiaoNöje/KulturPoesiSVT

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.