Hoppa till huvudinnehållet

"En superhärlig häst som betyder mycket för mig"

Publicerad:
Vikens Fingerprint tog sin andra inteckning i Callits VM-trofé när hon vann V64-1 med Oskar J Andersson. Foto: Lennart Kihlman

För två år sedan vann Vikens Fingerprint Callits VM-trofé och under måndagskvällen tog hon sin andra inteckning i loppet.

Hon gjorde det genom att vinna den tunga vägen utvändigt om Polly Avenue.

– En superhärlig häst som betyder mycket för mig, berättar Oskar J Andersson.

Mikael Fellbrandt-tränade Vikens Fingerprint opererade bort en lös benbit efter starten den 1 september och de två insatserna efter ingreppet lovar väldigt gott inför framtiden.

I comebacken för tre veckor avslutade hon vasst till tredjeplatsen och den här gången lät Oskar J Andersson hennes styrka tala segerspråk.

Från innerspåret höll Polly Avenue ledningen och redan 1 400 meter från mål hade Andersson kört fram Vikens Fingerprint utvändigt. Magnus Jakobsson försökte att sticka undan med Polly Avenue i den sista kurvan men på upploppet var Vikens Fingerprint obeveklig och 100 kvar var det avgjort.

– Taktikvalet att gå fram utvändigt kändes givet då det började gå långsamt och hon har visat tidigare att hon är bra i den positionen. I den sista kurvan drog Magnus Jakobsson upp tempot men då körde jag på säkerhet och jag trodde att Vikens Fingerprint skulle avgöra på upploppet. Det kommer troligtvis att bli en start på Axevalla på V75 under nyårsafton och det finns även planer på att starta i Frankrike, men om det blir den här säsongen vet jag inte, berättar Oskar J Andersson.

Ruskväder - igen

När V64-1 kördes var det fortfarande bra väder men kort senare började regnet att vräka ner, det är bara att inse att Färjestad har haft en väldig otur med vädret de sista tävlingsdagarna.

C.M.T.Queen Bee har haft en finfin debutsäsong som fyraåring och i V64-3 kom karriärens fjärde seger. Från ett tredjespår i volten tog hon ledningen och sedan var loppet kort och gott över och Mikael J Andersson kunde sitta blick still bakom sin häst till slut och det blev en mycket enkel seger.

Hemmaseger blev det även i V64-4 genom Håkan Andersson-tränade Valkyria K. och Magnus Jakobsson. Valkyria K. var ytterst nära att galoppera bort sig kort efter start men hittade stilen och fick andra par utvändigt. På den sista långsidan svepte hon till ledningen och även om favoriten No Limit Queen utmanade till slut så höll hon undan.

Dramatik i V64-6

I ruskvädret blev det stor dramatik i V64-6. Favoriten Gazza B.R. fick överta ledningen efter drygt halvvarv men 600 meter från mål i en tempoökning blev det galopp. Därmed kunde Aces High, Jörgen Johansson tränar, överta ledningen tillsammans med Jan Silvén igen och ordna ytterligare en hemmaseger före Nisse Roc.

I den första avdelningen av Dagens Dubbel hamnade Uncle Töll utvändigt om ledande Inspector och han avgjorde på ett rejält sätt.

Den stora skrällen på V64 kom i den andra avdelningen där B.G.Arne vann med knapp marginal före Sweet Boy.

Innan V64-spelet tog lovande The Primerose sin andra raka seger. Björn Goop körde till ledningen på den första långsidan och The Primerose vann mycket enkelt på utmärkta 14,1 över kort distans i karriärens tredje start.

Artikeltaggar

Björn GoopFärjestadstravetJan SilvénMagnus JakobssonMikael J AnderssonOskar J AnderssonTravV64

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.